Menu

Om du inte vill hyra släp

Att hyra släp är i vissa fall en nödvändighet, till exempel om du ska frakta grovsopor till en återvinningsstation eller köra hem stora mängder virke från skogen. I många fall går det dock att undvika att hyra ett släp om man inte vill. Det kan finnas många anledningar till att man föredrar att slippa hyra och köra ett släp om man kan – förutom kostnaden tycker många helt enkelt att det är krångligt att köra med ett släp, för att de inte är vana.

I de situationer som nämns inledningsvis är man ofta illa tvungen att hyra ett släp, eftersom ingen tredje part är inblandad – det är ens egna grovsopor och ens eget virke som man ska frakta. I de fall man har införskaffat något stort och otympligt som ska fraktas hem från ett varuhus eller en butik finns det dock ofta möjlighet att få det hemkört. Det gäller till exempel om man har köpt en säng, en soffa (eller andra stora möbler) eller vitvaror (då man också vanligtvis kan få produkten installerad, utöver hemleveransen). Kostnaden kvarstår självklart, och kan i vissa fall bli högre än om man hyr ett släp själv – det gäller helt enkelt att man väger fördelar och nackdelar mot varandra och konstaterar vad man anser väger tyngst: komfort eller pengar.key-949094_960_720

En annan vanlig situation då man hyr ett släp är när man ska flytta. I detta fall är det enkelt att undvika att hyra släp om man vill, då det finns en uppsjö av flyttfirmor tillgängliga som kan sköta transporten åt en, oavsett var i landet man bor och vart man ska flytta. Om man vill hitta en flyttfirma i Göteborg kan man till exempel gå in på Rentandmove.se. Beroende på hur mycket arbete man vill bespara sig själv kan man anlita en flyttfirma bara för själva transporten, eller för både transport och i- och urlastning av möbler och kartonger. Återigen handlar det om att väga komfort mot pengar.

Ett tredje alternativ för samtliga dessa situationer, om det är just själva körningen med släp som man vill undvika, är självklart att be en hjälpsam vän att köra släpet åt en. Förhoppningsvis har man alltid vänner som är redo att ställa upp för en.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *