Menu

Starta ett åkeri

Att starta ett åkeri behöver inte vara svårt för den som redan kan branschen. Många lastbilschaufförer gör detta så att de enklare kan påverka sig arbetstid och förhoppningsvis även tjäna mer pengar. Det är dock en del extrajobb i början precis som med alla firmor. För att starta ett åkeri krävs det dels att man går igenom alla lagliga aspekter som att registrera bolag, vilken bolagsform är mest passande och sedan måste man även få in kontrakten för olika körningar. En av de absolut viktigaste aspekterna är sedan självfallet fordonen. Utan dessa kan man inte driva ett åkeri. Många väljer att ta ett lån på banken för att starta ett åkeri då man kan ha ganska stora kostnader i början. Man behöver då skriva en bra affärsplan så att man kan visa banken att man har möjlighet att betala tillbaka lånet i framtiden. Sedan måste man avgöra hur många chaufförer man ska anställa.

Olika kostnader över året

När man startar ett åkeri måste man komma ihåg att i Sverige är den här branschen hårt utsatt olika väderförhållanden beroende på vilken säsong det är. vinterdäck på lastbilar måste man ha enligt svensk lag och de kan kosta ganska mycket. Därför är det viktigt att man har den här kostnaden i åtanke när man startar sitt åkeri så att man inte helt plötsligt när vintern kommer står utan kapital för att införskaffa vinterdäck. Det man kan göra är att man skaffar ett kontrakt med en mekaniker som hjälper en med att hitta lämpliga däck och ser till att man alltid har bästa förutsättningarna för den aktuella säsongen. Beroende på vilka däck man väljer kan kvalitén skilja stort. Det finns såklart fördelar med att välja dyrare däck då dessa oftast håller längre och är bättre. På vintern i Sverige måste man ha bra däck på sin lastbil, annars är det en stort livsfara att vara ute på vägarna. Man kan även försäkra allt vilket är att rekommendera i den här formen av bolag.

Att ta lån för att starta sin verksamhet

Som tidigare nämnt är det många som är tvungna att ta ett lån för att kunna starta ett åkeri. Det är inte bara inom den här branschen som det är vanligt utan faktum är att många finansierar sin verksamhet precis såhär i början. Man kan då söka via olika sökfunktioner online eller så går man till banken och talar med en bankman. Det är viktigt att komma ihåg att om man går till alla banker och jämför lån måste alla dessa göra en kreditupplysning och det kan se dåligt ut i ditt register. Om man däremot kollar på nätet så kan man jämföra olika lån på ett och samma ställe med endast en kreditupplysning. Just nu kan du samla alla dina lån och krediter på sambla.se för att få så bra ränta som möjligt på dina lån. Ränta är kostnaden för att man får låna pengar och kan vara antingen fast eller rörlig.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *