Menu

Trailer eller transport som skydd i djurhage

Ibland kan man se transporter eller lastbilstrailrar som står uppställda i hagar. Det kan bero på lite olika saker. Ibland handlar det om att djuren ska vänja sig vid föremålet för att inte bli rädda för det längre fram. Andra gånger är det ett sätt att göra reklam på, och i vissa fall är trailern eller transporten faktiskt avsedd som skydd för djuren.

Kan en transport eller trailer användas som skydd?

Ja, i många fall går det utmärkt att använda en djurtransport eller trailer istället för ligghall eller annat skydd i hagen. En vanlig hästtransport är dock inte så stor och har man flera hästar blir det omöjligt för dem att få plats i den. Men är det en tillfällig hage för en häst brukar det inte vara några problem.

Inreda trailern eller transporten

Om man har en trailer eller transport som skydd för djuren i en hage är det viktigt att man ser till att golvet är halkskyddat. En bra gummimatta är ett måste. Det bör också finnas spån eller halm på golvet så att djuren kan ligga bekvämt. I öppningen på transporten eller trailern är det också bra att fästa en praktisk köldridå som gör att kyla stängs ute. Den hindrar inte att djuren kan gå in och ut, men däremot hålls en del damm och insekter utanför skyddet.

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att se till att djuren inte kan skada sig på trailern eller transporten. Vassa plåtbitar och liknande ska inte finnas. Det är också klokt att ta bort lösa delar, skruvar eller muttrar som inte behövs när trailern eller transporten ska stå uppställd.

Måste djuren ha skydd i hagen?

Nej, alla djur måste inte ha skydd i hagen. Många gånger fungerar en tätare skog fullt lika bra. Det pågår också vissa experiment där kor av långhårsras inte behöver några skydd i hagen. Om det är riktigt dåligt väder kan det dock vara skönt för djuren att ha någonstans att gömma sig undan. Då kan en trailer eller transport vara ett praktiskt alternativ som dessutom kan förflyttas om djuren behöver byta hage. Transporten kan också användas om ett djur behöver transporteras, så länge transporten är besiktigad och godkänd.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *