Menu

Underhåll din släpvagn för att bevara dess värde

Släpvagnar och trailers bör underhållas på samma sätt som vilket fordon som helst, oavsett om den används på jobbet eller enstaka gånger för att slänga skräp på soptippen. Så länge din släpvagn är underhållen och i gott skick kommer den när som helst kunna värderas till ett högt pris. Härnäst presenteras fyra användbara tips på hur du underhåller din släpvagn, vilka är följande:

  • Rengöra regelbundet.
  • Inspektera dragkopplingen.
  • Kontrollera alla lampor.
  • Kontrollera dina bromsar.

Fortsätt läsa för att se närmare på dessa tips.

4 tips för ett optimalt underhåll

1. Rengöra regelbundet. Det kan låta som en mindre viktig sak att hålla din släpvagn ren och fin. Tänk dock på du kanske slutar använda din släpvagn en dag och vill sälja den. Du vill naturligtvis kunna värdera till den högsta möjliga pris. Det blir svårt att göra om den inte underhålls på ett bra sätt. På samma sätt som att värdera bil och annat fordon med smuts och repor inte är en bra idé, så gäller detsamma för en släpvagn. Glöm inte bort på att släpvagnar bli mycket smutsiga efter långa och tunga transporter. Använder du din släpvagn ofta bör du också rengöra den ofta för att undvika inrotad smuts och rost.

2. Inspektera dragkopplingen. Nyckeln till en säker bogsering är att säkerställa att fordonet och släpvagnen är ordentligt kopplade. Avgörande för detta är en väl underhållen dragkoppling där du regelbundet inspekterar att inga delar sitter löst. Även fordonets dragkula ska sitta stabilt och inte vackla eller snurra.

3. Kontrollera lamporna. Det lönar sig att kontrollera att lamporna på släpvagnen fungerar rätt. Detta inkludera bromsljusen, nummerskyltsbelysningen och bakljusen.

4. Kontrollera dina bromsar. En avgörande kontroll som inte får missas är skicket på bromssystemet. Detta innebär en kontroll av slitaget på bromskablarna, bromsbackarna och lagren. Om du är osäker på dess grad av slitage kan du byta ut dem enkelt och billigt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *