Menu

Hyra ett studentflak

Efter tolv års grundskola och tre år av gymnasiestudier är det dags för något som många har nedräkning till, nämligen studenten. Att ta studenten är en betydelsefull händelse som förtjänar att firas riktigt ordentligt. Traditionerna ser olika ut runtom i landet men en sak som många blivande studenter har gemensamt är att åka studentflak tillsammans. Man skulle kunna beskriva den åkturen som ett ärevarv runt staden – för att visa upp att man nu är färdigbakad student, som det kallas. Studentflaken kan variera i priser, därför kan det vara värt att spana in utbudet på till exempel Prinsenslager.se, om du planerar ett stort studentfirande.

En vågad åktur

Även om du kanske inte har tagit studenten själv än eller av andra anledningar inte haft möjligheten att stå på ett studentflak har du sannolikt hört talas om fenomenet. Ett studentflak är som en lastbil utan tak, där det är meningen att cirka 25 personer ska få plats, ståendes. Tanken är att det ska vara som en rörlig fest, därför brukar de flesta studentflak ha DJ:s med tunga musikanläggningar. Vissa satsar även på fler effekter, som till exempel såpbubblor och i extrema fall även skumparty. Nuförtiden finns det dock många restriktioner för hur ett firande på studentflak egentligen får gå till, eftersom det har förekommit många missöden. Ni bör akta er för olyckor under ert studentfirande genom att till exempel inte använda er av specialeffekter som kan orsaka skada. Skumparty är ett exempel på en riskfylld aktivitet, eftersom det brukar bli väldigt halt på golvet. Tänk då också på att samtliga på flaket brukar dricka alkohol, det skapar ju en stämning där vad som helst kan hända. Tänk efter och planera noggrant så blir firandet bara roligt.

Gå ihop hela klassen

Har ni bestämt er för att hyra ett studentflak? Då gäller det att sätta upp en budget tillsammans. Många klasser börjar spara pengar redan i första ring på gymnasiet, för att inte riskera att det ska bli så stora utgifter när studenten väl närmar sig. Det kan vara klokt att lägga undan några hundralappar per person och termin till ett särskilt konto som bara går till klassens eget firande. Studentflak kan variera i pris beroende på vilken utrustning ni vill ha, men det går åtminstone åt ett par tusenlappar. Tänk på att inte snåla på utrymmet bara för att spara pengar, då kan det bli för trångt på flaket. Lägg hellre några hundralappar extra på att ha lite mer benutrymme och kanske en stol för den som har blivit lite överförfriskad. Vissa hyr in DJ:s medan andra spelar musik från förarhytten – även detta är en utrymmesfråga. När ni väl har bestämt er för vilket flak ni ska hyra kommer den roliga delen när vi får dekorera flaket så att alla ser vilka just ni är.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *