Menu

Olika modeller av flyttbilar

Om man ska flytta kan det vara bra att känna till att det finns flera olika typer av flyttbilar. Många av dessa kan köras på ett vanligt körkort, men är större än en vanlig bil och det betyder att man kan flytta långt mycket mer i ett lass än vad man kan i en personbil. Det betyder att man kan spara både pengar och tid. Det gäller speciellt om man ska flytta långt. Det finns till exempel möjlighet att hyra minibuss, som passar bra om det är en liten bostad, eller om det bara är kartonger man ska flytta. Det finns också flera olika skåpbilar att välja mellan och de finns i olika storlekar för att man ska ha möjlighet att anpassa bilen efter flytten. Om man har mer att flytta finns det också lastbilar av olika storlekar att hyra. Vissa av dessa kräver dock att man har lastbilskörkort, men det finns också varianter som körs på vanligt B-körkort.

Att hyra en flyttbil

Efter att människor hört historier om flyttbolag som försvann med flyttlass väljer många att flytta själv när det är dags. Då kan man enkelt hålla koll på alla sina saker och man kan också flytta dem när och i den ordning det passar. Om man är intresserad av att få tag i en flyttbil finns det många ställen de kan hyras på. Vanligen har bensinmackar olika typer av bilar för uthyrning och de kan ibland också hyras på ett ställe och lämnas på en annan plats mot en mindre extra kostnad. Hyran för flyttbilen kan variera beroende på var man hyr den, hur länge den hyrs samt vilken typ av bil man väljer att hyra. En stor bil är ofta dyrare att hyra, men i gengäld slipper man åka lika många resor om man ska flytta mer saker. Om man hyr en bil flera dagar i rad kan man ibland få rabatt och vet man att man måste ha bilen mer än en dag kan det vara mer lönsamt att hyra bilen två dagar i rad än lite då och då.

Hur packar man bäst i bilen?

När man ska packa flyttbilen är det bra om man packar så bra och effektivt som möjligt. Möbler som soffor och sängar kan i många fall monteras isär för att bli lättare att flytta och då kan de även gå in i en mindre modell av flyttbil. Ofta är det bra att lasta tunga saker allra längst ner i flyttbilen så att tyngdpunkten hamnar så lågt som möjligt. Det är också bra att märka upp kartonger eller liknande så man vet vad det är man flyttar och vart det ska. Då kan man också packa flyttbilen mer effektivt så att de viktigaste sakerna flyttas först om man ska flytta under flera dagar. När man packar flyttbilen är det också bra att placera kartonger med glas och liknande så att de inte hamnar under tunga kartonger. Självklart måste man också tänka på att lasta och säkra lasten ordentligt så att den inte kan skada någon vid en krock eller hastig inbromsning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *