Menu

Husvagn eller husbil?

Om man funderar på att köpa husvagn eller husbil kan det vara svårt att veta vad som passar en bäst: att dra sitt mobila hem efter sig på släp, eller att ha det integrerat med bilen? Svaret får man om man kan klargöra för sig själv vilken typ av camping man är ute efter.

Om man till exempel föreställer sig att man åker till en vacker camping i naturen, där man trivs bra och stannar större delen av sin semester, med enstaka utflykter därifrån, passar en husvagn sannolikt bäst. Detta eftersom husvagnen tar tid att anordna när man väl anlänt till campingen. Med en husvagn har man också möjlighet att göra dagsutflykter i bilen, vilket gör att man inte behöver känna sig låst trots att man stannar på samma ställe under en eller två veckor. De flesta husvagnsresenärer tillbringar dock majoriteten av sin semester med att sola och bada och njuta av naturen.800px-citroen_c25_wohnmobil_1

Om man istället ser framför sig en semester där man är fri att åka runt från stad till stad, och bo ett fåtal nätter på varje ställe, är husbilen rätt val. Med en husbil är det lätt att helt enkelt parkera där man vill bo för natten, och sedan lätta ankar igen dagen därefter. Nackdelen med att åka husbil jämfört med att åka husvagn är naturligtvis att man inte har en bil – istället måste man göra även mindre resor till exempelvis affären med hela husbilen och allt sitt pick och pack. Därför föredrar många som åker husbil att parkera på ställplatser eller campingar som ligger relativt centralt, snarare än naturnära, för att ha möjlighet att gå till affären. Många husbilsresenärer tar också med sig cyklar, som erbjuder något större frihet att göra längre utflykter utan att ta med sig husbilen.

Ett tredje alternativ är självklart att varken skaffa husvagn eller husbil, utan att istället satsa på ett lantställe. Om man har en stor familj, och alla vill tillbringa semestern på lantstället, kan det vara en bra idé att bygga till ett attefallshus för att skapa fler sovplatser och större boyta i sommarstugan. Du hittar ett stort utbud av attefallshus för alla smaker på Byggmax.se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *